Agenda

 

Cursus Euritmie en Kleuren

In de euritmie zijn kleuren een middel om in het etherische van de beweging gevoelvol in de ruimte te bewegen.

Elke kleur is diep met ons en met de wereld verbonden.

R. Steiner schiep voor elke klank een compositie die in drie kleuren de gehele mens omvat: beweging, gevoel en karakter. 

In deze cursus beoefenen we de kleuren met basisoefeningen, verkennen we hoe we de drieheid van de kleuren van een klank kunnen bewegen en gebruiken we een gedicht waarin we via de kleur naar de stemming luisteren en die in beweging uitdrukken. De cursus vraagt geen voorkennis.

In de basis helpen kleuren de mens meer in het etherische van de schepping te komen, incl. zijn eigen lichaam. We sluiten daarbij aan aan de opbouwende werking van de wereldkrachten.

In onze tijd van eenzaamheid en afgeslotenheid kan dit helpen meer de eenheid met de kosmos en met je eigen binnenwereld te beleven en kan ons diep vitaliseren.

Data:                    Vrijdagen 11-2; 18-2; 25-2; en 18-3; 25-3; 1-4; 2022

Locatie:                 Geldropseweg 286, Eindhoven, mijn praktijkruimte

Tijd:                 11:30-12:30 uur.

Honorarium:         90 euro pp. Graag contant bij de eerste les voldoen.

Opgave:                Graag aanmelden t/m 28 januari. Er is plek voor 6-8 personen                         waarmee de 1,5 meter te houden is. Deelname op volgorde van                       aanmelding. Aanmelden met voorkeur per mail                                            naar: martine.meursing@hotmail.com

                           Of telefoon 06-33586351

4 september

stimuleren van uw levenskracht

Eindelijk dan de markt voor 100 jaar antroposofische gezondheidszorg. Ondanks corona, en dankzij de volharding van de zorgverleners rond Eindhoven kunt u kennis maken met ons grote aanbod.

Op de Genneper Hoeve Eindhoven van 10:00-16:30 uur. exacte gegevens zie flyer.

Agenda 4 september

“open praktijkmomenten” Antroposofisch ge├»nspireerde zorgverleners regio Eindhoven.

Op de onderstaande data in de flyer kunt u gratis kennismaken in de vorm van workshops met het brede aanbod van onze kwalitatieve zorg.

Symposium oktober 2021

Als beweging gaat spreken

Het is niet alleen 1001 jaar geleden dat de antroposofische zorgverlening zich begin te ontwikkelen, maar ook de euritmietherapie volgde snel.

Inmiddels word er 100 jaar mee gewerkt. Op dit symposium geven we daar aandacht aan. Er worden voordrachten gehouden, workshops gegeven, en de resultaten van het 1,5 jaren durende onderzoek van euritmietherapie bij kinderen, gehouden door Hoge School Helicon Lektoraat Antroposofische Gezondheidszorg, wordt gepresenteerd.

Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan nog via secretariaat@nvet.nl

Groepseuritmie voor de immuniteit

Met een goede weerstand de winter in

In de onderstaande flyer staan 3 cursusmodules van 6 weken.

1 en 2 zijn qua inhoud verschillend, maar zijn gericht op het versterken van de immuniteit.

Cursus 3 gaat over ontgiften en versterken. Hebt u gekozen u te laten vaccineren dan is het een heel goed idee daar iets innerlijks tegenover te zetten. de serie bewegingen die we hiervoor doen helpen uw lichaam de stoffen af te voeren, en vervolgens u te verbinden met gezondmakende kracht. De modules uit “euritmie in beweging” zijn dar speciaal voor samengesteld.

Transformeren door Beweging